ГоловнаПолітика

Клименко підтвердив, що не має рахунків у Швейцарії та Ліхтенштейні

Екс-міністр заявив, що виграв суди в банків

Клименко підтвердив, що не має рахунків у Швейцарії та Ліхтенштейні
Фото: minrd.gov.ua

Екс-міністр доходів і зборів України Олександр Клименко заявляє, що швейцарський Federal Department Of Foreign Affairs (FDFA) офіційно підтвердив відсутність у нього рахунків у швейцарських банках.

Про це з посиланням на заяву екс-чиновника з команди Віктора Януковича у Facebook пише "Українська правда".

Крім того, екс-міністр заявив, що зробив запити в 14 банків Ліхтенштейну - і 9 із них письмово відповіли, що в цих банках Олександр Клименко не має і не мав рахунків.

"У решти банків виграв суди, які зобов'язують їх надати мені інформацію, і найближчим часом чекаю на аналогічні листи", - написав Клименко.

"Коли у Швейцарії в березні цього року приймали рішення про введення санкцій, що їм заважало відразу подивитися базу даних і визначитися? Чи просто піддалися на істерію української влади, якій дуже важливо було показати, що всі, хто працював з екс-президентом, - просто мультимільйонери?" - заявив він.

"Я вмію професійно організовувати систему роботи, жорстко питати про результати, я успішний у бізнесі, і ніколи цього не приховував. Але я точно ні копійки не вкрав у своєї країни! І кажу я це як людина, яка завжди і за кожне слово готова відповісти!" - запевнив Клименко.

Санкції Швейцарії були введені на додачу до санкцій ЄС, прийнятих ще 5 березня. Суть швейцарських санкцій полягала в дублюванні європейських, щоб не створити для колишніх чиновників можливості виведення активів у Європу.

Водночас про наявність або відсутність активів на території ЄС Клименко не повідомляє.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram