ГоловнаПолітика

Представників ДНР і ЛНР не запросили до Мінська

Пушиліна і Дейнего визнали абсолютно некомпетентними

Представників ДНР і ЛНР не запросили до Мінська
Фото: EPA/UPG

"Офіційних представників ДНР і ЛНР" не запрошували на чергову зустріч у Мінську, заплановану на п'ятницю.

"Ми 25 грудня домовилися узгодити заяви для зустрічі в Мінську, надіслали пропозиції в ОБСЄ. Але на цю хвилину не отримали ні реакції на наш проект заяви, ні запрошення до Мінська", - переказує прес-служба слова представника ДНР Дениса Пушиліна.

Зі свого боку "офіційний представник ЛНР" на переговорах Владислав Дейнего, говорячи про можливість проведення чергового раунду, заявив: "У всякому разі мене на цих переговорах не буде - мене туди ніхто не запрошував, ніяк не повідомляв", повідомляє ТАСС. Водночас він зазначив, що "технічно, годинки до 9-ї вечора, я можу встигнути туди, якщо це матиме сенс".

Дейнего повідомив, що представники ЛНР і ДНР передали ОБСЄ проект заяви "про кроки назустріч" за підсумками мінської зустрічі 24 грудня.

"Ми передали вчора на ОБСЄ проект протоколу за підсумками зустрічі (24 грудня), передали тексти заяви. Цей варіант заяви розглядався на мінській зустрічі останній. На жаль, відповідної реакції від України не було. У кожнім разі досі жодної інформації від ОБСЄ про кроки, зроблені назустріч нам з боку України, немає", - сказав Дейнего.

"Ми зі свого боку беремо на себе певні зобов'язання й очікуємо, що українська сторона теж візьме на себе певні зобов'язання в односторонньому порядку", - розповів він про суть документа.

Нагадаємо, як заявило джерело, близьке до переговорного процесу, 24 грудня в консультаціях від ДНР і ЛНР узяли участь "абсолютно некомпетентні люди, які не приймають рішень і до того ж не в курсі досягнутих раніше домовленостей".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram