ГоловнаПолітика

МВС відхрестилося від нацистів-зіґувальників у головкомі Київської області

Фото скінхедів в облуправлінні МВС виявилося справжнім

Фотографія із нацистами в актовому залі ГУ МВС Київської області є справжньою, але міліціонерів серед тих, кого на ній зображено, немає. Такий коментар розіслала в понеділок вранці прес-служба обласного МВС.

У вихідні на російських і сепаратистських сайтах з'явилася інформація, що після призначення головним міліціонером Київської області Вадима Трояна з полку"Азов" у МВС пішли працювати нацисти. Як доказ подають фотографію з облупраління МВС, де понад десяток осіб підкинули руку в нацистському вітанні на тлі міліцейського герба.

Фото: vk.com/skrewdriver28

"Так, фотографію дійсно зроблено в приміщенні актового залу головкому міліції столичного регіону. Влітку, коли формувалися батальйони особливого призначення, такі як "Київщина", "Миротворець", "Азов", у цьому приміщенні, на четвертому поверсі адмінбудівлі, було створено пункт збору, де збиралися всі охочі - добровольці. Можливо, це все відбувалося тоді, коли багато громадян зверталися з бажанням працювати в правоохоронних органах - кандидати писали рапорти про прийом на службу в ВВС, у сусідніх кабінетах проходили анкетування та медичний огляд", - йдеться в повідомленні міліції.

За її даними, нікого, хто зображений на цьому знімку, в міліції зараз немає.

Нагадаємо, що "Азов" створили праві націоналісти. У Росії його відкрито називають неонацистським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram