ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив з Меркель Кабмін і Донбас

Президент заявив про готовність до глибоких проєвропейських реформ

Порошенко обговорив з Меркель Кабмін і Донбас
Фото: http://www.president.gov.ua/

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Канцлер ФРН привітала Україну з успішним формуванням коаліції та висловила сподівання, що новий уряд втілить проєвропейські реформи. Президент України зазначив, що запрацював новий склад Верховної Ради України. На його переконання, Коаліційна угода, обрання спікера ВР і затвердження прем'єр-міністра в перший день засідання нового парламенту є чіткими сигналами готовності України до глибоких проєвропейських реформ, йдеться в комюніке прес-служби Президента України.

Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі, зокрема, питання гуманітарної допомоги та енергопостачання. Порошенко і Меркель наголосили на необхідності виконання Мінських домовленостей усіма сторонами як шляху до мирного врегулювання. Було наголошено на важливості продовження консультацій в рамках Тристоронньої контактної групи, а також особливій ролі посла ОБСЄ Хайді Тальявіні.

Президент і канцлер домовилися докладати подальших зусиль для інтенсифікації багатостороннього діалогу з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, у вівторок, 2 грудня, очікується затвердження в парламенті нового складу Кабміну. Однак між учасниками коаліції досі остаточно не погоджені кандидатури майбутніх міністрів. Дзвінок Меркель може бути пов'язаний з прагненням допомогти подолати розбіжності в коаліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram