ГоловнаПолітика

Порошенко наполягає на виконанні Мінських домовленостей

Президент неохоче припускає нові формати переговорів

Порошенко наполягає на виконанні Мінських домовленостей
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко припускає можливість нових форматів переговорів про мирне врегулювання ситуації на Донбасі, проте вважає, що слід виконувати Мінські домовленості.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

Відповідаючи в Кишиневі на запитання журналістів, Порошенко зазначив, що форматів може бути багато: "Це і нормандський, і веймарський, і вишеградський, і інші формати, які дозволяють різним країнам продемонструвати солідарність з Україною і допомогти нам у ці складні часи". Але головне, на думку Президента, є "не на словах, а на ділі виконувати Мінські домовленості".

"Мінські домовленості - це не тільки негайне припинення вогню і негайне звільнення заручників, перекриття кордонів для іноземних військ. Це ще й політичний діалог, який дозволить провести на території Донбасу вільні вибори відповідно до українського законодавства", - наголосив Порошенко.

Якщо ж позитивних змін не буде, дію санкцій слід продовжити, додав він.

Нагадаємо, цього тижня Порошенко під час зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром обговорював різні формати багатосторонніх переговорів, які ведуть до припинення вогню, виведення військ і техніки та звільнення заручників. Зокрема, крім женевського формату (Україна, Росія, США і ЄС) і нормандського (Україна, Росія, Франція, Німеччина), запропоновано ідею так званого веймарського формату за участю України, Росії, Німеччини, Польщі та Франції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram