ГоловнаПолітика

Блок Петра Порошенка парафував коаліційну угоду

Публічна презентація проекту відбудеться сьогодні після полудня.

Блок Петра Порошенка парафував коаліційну угоду
Фото: LB.ua

Партія "Блок Петра Порошенка" парафувала проект коаліційної угоди, уже підписаний "Народним фронтом", "Самопоміччю", "Батьківщиною" та Радикальної партією Олега Ляшка.

Про це журналістів повідомили уповноважені представники партій, які брали участь в узгодженні тексту документа.

Парафування відбулося в будівлі Верховної Ради, де і проходили переговори.

За словами представника БПП Віталія Ковальчука, затримка з підписанням угоди його політсилою була пов'язана з тим, що попередньо вона хотіла вислухати думки всіх майбутніх колег по коаліції.

"Після цього ми, безумовно, підтримали всі ті напрацювання, які є. Тут не треба шукати жодної інтриги", - сказав він.

Ковальчук висловив надію, що підсумком переговорного процесу стане формування в парламенті коаліції, в яку увійдуть більш ніж 300 депутатів і яка зможе вносити зміни в Конституцію.

Зі свого боку депутат від "Самопомочі" Оксана Сироїд повідомила, що о 12:30 відбудеться публічна презентація проекту угоди за участю лідерів усіх політсил.

За словами учасників переговорів, крім раніше узгоджених положень, які стосуються реформ, у преамбулу включено пункти про зняття недоторканності з депутатів Ради, суддів, Президента, а також про необхідність ухвалити закон про імпічмент Президента.

Учасники переговорів відзначили символічність узгодження цього документа в річницю початку Євромайдану.

Нагадаємо, Блок Петра Порошенка оприлюднив робочий проект коаліційної угоди тиждень тому, робоча група з розробки тексту коаліційної угоди завершила його підготовку в частині реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram