ГоловнаПолітика

США можуть переглянути питання військової допомоги Україні, - Держдеп

Штати, як і раніше, вважають, що немає воєнного вирішення, але зважаючи на дії Росії, потрібно розглянути це питання, заявив Ратке

США можуть переглянути питання військової допомоги Україні, - Держдеп

Офіційний Вашингтон підтвердив, що може переглянути свою позицію в питанні надання Україні летальної зброї.

Про це заявив у четвер на щоденному брифінгу директор прес-офісу Держдепартаменту США Джефф Ратке, повідомляє Укрінформ.

"Наша позиція не змінюється. Нічого не знімається з порядку денного. Ми, як і раніше, вважаємо, що немає воєнного вирішення. Але зважаючи на дії Росії, як зазначив учора номінант (Ентоні Блінкен, - Ред.) під час слухань, ми повинні це розглянути", - зазначив Ратке.

Він наголосив, що в центрі уваги США залишається підтримка Україною і просування дипломатичного рішення, який поважає суверенітет і територіальну цілісність України.

Але одночасно, наголосив Ратке, "Україна має право захищати себе від цієї агресії, і США, як відомо, надають близько 116 млн доларів як допомогу у сфері безпеки".

Оцінюючи ситуацію в Україні, Ратке назвав її "дуже нестійкою". Він висловив крайню стурбованість США у зв'язку з тим, що Росія і її сепаратистські ставленики порушують зобов'язання, які вони підписали в Мінську.

Нагадаємо, 19 листопада заступник помічника президента США з національної безпеки Тоні Блінкен під час слухань у Конгресі зазначив, що США готові обговорювати можливість надання Україні "оборонної летальної зброї".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram