ГоловнаПолітика

Молдова видворила членів української "Боротьби" (оновлено)

Члени організації працювали на промосковську партію і планували дестабілізацію в країні

Молдова видворила членів української "Боротьби" (оновлено)

Громадян Росії та України, затриманих минулого тижня за підозрою у плануванні дестабілізації ситуації в переддень парламентських виборів у Молдові, оголошено персонами нон грата і вислано з країни.

Молдавські громадяни, які проходять у цій справі, залишаються на волі, повідомляє видання publika.md з посиланням на генпрокуратуру Молдови.

У п'ятницю співробітники генпрокуратури і служби безпеки країни затримали кількох людей, серед яких іноземні громадяни. Один із них - Віктор Шапінов - російський громадянин, координатор об'єднання "Боротьба". Інший член організації - 34-річний росіянин, уродженець Тюмені Максим Фірсов. Серед затриманих було і кілька українців, активних членів "Боротьби" - Олексій Дикий, Дмитро Камінський і Володимир Храчов.

Оновлення. За даними джерел "Коммерсанта", видворені "боротьбисти" співпрацювали з Партією соціалістів Республіки Молдова, яку відкрито і на найвищому рівні підтримує Росія. З лідерами соціалістів Ігорем Додоном і Зінаїдою Гречаною 4 листопада зустрічався президент РФ Володимир Путін.

Ліве об'єднання "Боротьба", засноване у Києві три роки тому, українська влада нещодавно внесла до списку сепаратистських організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram