ГоловнаПолітика

ЄС направить в Україну місію з реформи міліції та судів

Мандат місії розраховано на два роки

ЄС направить в Україну місію з реформи міліції та судів
Фото: facebook.com/EUDelegationUkraine

Рада ЄС вирішила створити з 1 грудня Консультаційну місію для сприяння реформі сектору цивільної безпеки в Україні (EUAM Ukraine).

Початковий мандат місії розрахований на два роки, повідомляє делегація ЄС в Україні.

EUAM Ukraine буде допомагати українській владі у проведенні реформи сфери цивільної безпеки, включаючи поліцію, служби цивільної безпеки, прокуратуру і суди.

Також Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні і міністр закордонних справ України Павло Клімкін підписали Угоду про статус місії (SOMA) між ЄС та Україною. Цей документ дозволить місії здійснювати свою діяльність в Україні і підготує її до введення з 1 грудня.

"Експерти ЄС працюватимуть заради створення ефективних і надійних інститутів цивільної безпеки в рамках демократичного контролю", - сказала Могеріні.

Місія надаватиме поради з розвитку стратегії реформ, планування конкретних кроків і структури нагляду за їхнім впровадженням. Під час своєї діяльності EUAM Ukraine керуватиметься принципами поваги до прав людини, гендерних питань та питань боротьби проти корупції. Експерти ЄС співпрацюватимуть зі своїми колегами у різних органах України. Також метою місії ЄС буде забезпечення координації і зґуртованості з іншими зусиллями ЄС, а також з ОБСЄ та іншими міжнародними партнерами.

EUAM Ukraine - неозброєна цивільна місія, яка не має виконавчих повноважень. Її штаб-квартира знаходиться в Києві. Місію засновано у липні 2014 року, коли почала роботу її передова команда. Очолює EUAM Ukraine Кальман Міжей. Бюджет місії на перші 12 місяців її роботи становить 13,1 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram