ГоловнаПолітика

Клімкін пояснив, чому Україна не виходить із "пострадянської тусовки" СНД

В організації залишаються корисні для країни зв'язки і відносини

Клімкін пояснив, чому Україна не виходить із "пострадянської тусовки" СНД
Фото: скриншот с ютуба

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна не виходить із СНД, оскільки в цій організації залишаються зв'язки і відносини, корисні для країни. Про це він заявив в інтерв'ю російському телеканалу РБК. Відеозапис розмови з журналістом оприлюднено на YouTube-каналі МЗС.

"Треба чітко зрозуміти: вступати чи не вступати, виходити чи не виходити - звідки? СНД була створена як певна пострадянська тусовка для налагодження зв'язків. Але ж зараз пострадянського простору вже немає", - сказав Клімкін. За його словами, не тільки Україна перестала бути пострадянською державою, а й низка інших країн СНД теж.

"Щодо певних зв'язків і відносин у рамках СНД, то якщо вони корисні, вони можуть працювати далі. Якщо ми їх скасовуємо, треба подумати, чим ми їх замінимо. Тому наше ставлення до СНД - суто прагматичне. Якщо воно допомагає людям, воно повинно працювати. Якщо воно працює погано, треба його замінити", - додав Клімкін.

Нагадаємо, Україна оголосила про вихід із СНД у березні у зв'язку з тим, що організація самоусунулася від вирішення ситуації в Криму. При цьому жодних конкретних дій у цьому напрямку зроблено не було. Втім, Україна відмовилася від свого головування в Раді голів держав СНД у 2014 році, і його отримала Білорусь.

Варто зазначити, що Україна так і не ратифікувала Статут СНД, тому вважається лише спостерігачем, а не членом цієї організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram