ГоловнаСвіт

Жителів СНД з 2015 року пропускатимуть до Росії лише за закордонними паспортами

Обмеження не торкнеться держав, які входять до Митного союзу

Жителів СНД з 2015 року пропускатимуть до Росії лише за закордонними паспортами

З 1 січня 2015 року жителі СНД зможуть потрапити до Росії тільки за закордонними паспортами.

Про це йдеться у заяві, опублікованій 26 червня на сайті МЗС РФ.

Однак обмеження не торкнуться держав, які входять до Митного союзу та Єдиного економічного простору (країнами-учасницями є Росія, Казахстан та Білорусія).

У відомстві пояснили, що метою нововведення є встановлення єдиного порядку перетину російського держкордону, а також підвищення "контролю за міграційними процесами". Також у МЗС зазначили, що країни-партнери були заздалегідь проінформовані про заплановані заходи, "кроки з наведення порядку у сфері міграції сприймаються з розумінням".

"Звертаємо увагу на те, що в'їзд та виїзд з Російської Федерації для громадян держав, з якими підписано міжурядову Угоду про взаємні безвізові поїздки від 30 листопада 2000 року, як і раніше не вимагає отримання віз та зберігає свій гранично ліберальний режим", - повідомили у МЗС.

Нагадаємо, раніше на цьому тижні в РФ заборонили в'їзд за таджицькими паспортами. Це пов'язано з тим, що уряд РФ визнав застарілою постанову від 21 вересня 2005 року "Про взаємні поїздки громадян Російської Федерації і громадян Республіки Таджикистан".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram