ГоловнаПолітика

СБУ: ФСБ Росії планувала зірвати вибори в Україні

Служба безпеки відзвітувала про нейтралізацію загрози

СБУ: ФСБ Росії планувала зірвати вибори в Україні
Фото: Макс Левин

Служба безпеки України зірвала план Федеральної служби безпеки Росії з дестабілізації виборів. Про це заявив глава СБУ Валентин Наливайченко сьогодні на брифінгу, повідомляє РБК-Україна.

"Я сьогодні можу констатувати, що антиукраїнський план зриву виборів і дестабілізації ситуації ми зруйнували", - сказав Наливайченко.

Він додав, що всі терористичні загрози нейтралізовано, а "недобитків, які залишилися, затримають".

Наливайченко повідомив про знищення двох серйозних терористичних груп у Харкові і Харківській області. За його словами знешкоджено керівників двох груп - Сазонова і Погребняка. Одного затримано, другого вбито при затриманні.

Крім того, за словами Наливайченка, з 22-го на 23 жовтня затримано три небезпечні групи в Одесі.

"В обох групах є затримані, одна група - 3 людини, друга група - під керівництвом Балбукова, громадянина України. В рамках затримання третьої групи (керував громадянин України Артюхов) вербували найманців для диверсійної діяльності", - повідомив Наливайченко.

Він зазначив, що одна з терористичних груп, затримана в Маріуполі, здійснювала теракти біля блокпостів неподалік Маріуполя.

"Кожна група управляється ззовні або на нашій території. Кожна група не має нічого спільного з тими областями, де вони здійснюють теракти", - заявив Наливайченко.

Нагадаємо, раніше в РНБО повідомили про підготовку провокацій і можливість терактів у день парламентських виборів 26 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram