ГоловнаПолітика

Порошенко відвідав Дністровську ГАЕС

Президент вважає підприємство дивом

Порошенко відвідав Дністровську ГАЕС
Фото: facebook.com/president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки в Чернівецьку область здійснив синхронний запуск двох гідроагрегатів Дністровської ГАЕС (Новодністровськ).

"Україна скучила за такими святами, коли ми вводимо в запуск настільки потужні об'єкти", - передає прес-служба Президента його слова. У чому саме полягає свято, враховуючи, що обидва гідроагрегати вже давно запущено, а запуск третього очікується в 2015 році, не уточнено.

Президент підкреслив, що введення в дію таких об'єктів дозволить швидко вирішити питання енергетичної незалежності держави, зазначивши, що країна буде менше залежати від російського газу.

"Введення в дію таких об'єктів, як Дністровська ГАЕС, Канівський комплекс дозволить Україні перестати залежати від зовнішнього постачання вугілля і газу", - підкреслив він.

Порошенко підкреслив, що 85% усього обладнання ГАЕС виготовлено на українських підприємствах.

Він також наголосив на високому рівні організації роботи на підприємстві та екологічності електроенергії, яку воно виробляє. "Ви робите диво", - сказав Президент, звертаючись до працівників, додавши, що лише кілька виробників у світі можуть будувати такі об'єкти.

"Було б непогано відсвяткувати 25-ту річницю незалежності України запуском 3-го гідроагрегату станції", - сказав Президент.

Очікується, що в 2015 році Дністровська ГАЕС буде найбільшою гідроакумулюючою станцією у Європі, а в 2017 році - найбільшою в світі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram