ГоловнаПолітика

Путін анонсував нові конфлікти за участю великих держав

Росія відмовляється приймати принцип невтручання у справи інших країн

Путін анонсував нові конфлікти за участю великих держав
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін заявив, що світ чекає низка гострих конфліктів за участю великих держав.

"Уже сьогодні різко зросла вірогідність цілої низки гострих конфліктів якщо не за прямою, то за непрямою участю великих держав. При цьому фактором ризику стають не тільки традиційні міждержавні протиріччя, а й внутрішня нестабільність окремих держав. Особливо коли йдеться про країни, розташовані на стику геополітичних інтересів великих держав або на кордоні культурно-історичних, економічних, цивілізаційних материків", - сказав він під час зустрічі з учасниками дискусійного клубу "Валдай", передає РИА Новости.

"Україна - один із прикладів такого роду конфліктів, що мають вплив на загальносвітову розстановку сил, і, думаю, він аж ніяк не останній", - сказав Путін.

За його словами, Росія вказувала на те, що поспішні, закулісні рішення щодо асоціації України та ЄС загрожують серйозними ризиками, в тому числі і для Росії як найбільшого торгового партнера України.

"Але нас тоді не хотіли чути, сказали "це не ваша справа ". І замість складного, але, підкреслю, цивілізованого діалогу довели справу до державного перевороту. Вкинули країну в хаос, в розвал економіки і соціальної сфери, в громадянську війну з величезними жертвами", - сказав Путін.

"Мабуть, ті, котрі без кінця "ляпають" все нові й нові "кольорові революції", вважають себе "геніальними художниками", не можуть ніяк зупинитися і зовсім не думають про наслідки", - додав він.

Нагадаємо, офіційною позицією Росії є думка, що Майдан в Україні було організовано Заходом для ослаблення РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram