ГоловнаПолітика

Міністр юстиції впевнений, що люстрація влади буде прозорою

Петренко пригрозив люстрацією чиновникам Януковича і сепаратистам

Міністр юстиції впевнений, що люстрація влади буде прозорою
Павел Петренко

Міністр юстиції Павло Петренко упевнений, що закон про люстрацію виключає можливість для будь-яких зловживань.

"Закон про очищення влади працює дуже чітко. У ньому прописано імперативні норми, які не дозволяють будь-якому чиновникові, який входить до органів, які перевіряють інших на предмет люстрації, робити суб'єктивні висновки. Суддя тут один - закон. Буде перевірятися біографія людини. І якщо людина, наприклад, працювала головою СБУ за Януковича, то він не матиме права працювати на державній службі", - цитує міністра прес-служба партії "Народний фронт".

Міністр зазначив, що під дію закону підпадають чиновники, які обіймали керівні посади за президентства Віктора Януковича, а також керівники силових органів і їхніх регіональних управлінь, судів і прокуратури, причетних до порушень закону або прав людини під час акцій протесту, люди, які підтримували анексію Криму та події на сході, а також представники радянської номенклатури.

Петренко також пояснив, чому влада відмовилася від ідеї створити люстраційну комісію: "Були пропозиції при обговоренні прописати в законі можливості для винятку. Щоб якась комісія визначала, підпадає особа під люстрацію чи ні. Ми принципово сказали це робити не можна - бо це буде приводом для корупції".

Нагадаємо, що, відповідно до закону про очищення влади, органом люстраційних перевірок визначено Центральну виборчу комісію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram