ГоловнаПолітика

Суд задовольнив позов Портнова до Генпрокуратури

Екс-заступник голови АП не приховує, що перебуває в Москві

Суд задовольнив позов Портнова до Генпрокуратури
Архив
Фото: http://korrespondent.net

15 серпня Печерський районний суд Києва задовольнив перший з восьми позовів, поданих екс-першим заступником голови Адміністрації президента Андрієм Портновим до Генеральної прокуратури України про захист честі, гідності та ділової репутації. Про це повідомив адвокат Андрія Портнова Станіслав Нікітін, передає УНІАН.

Адвокат також поінформував, що суд постановив визнати недостовірною і такою, що порушує права Портнова, інформацію про його, нібито, причетність до масових убивств активістів на Майдані в центрі Києва під час зимових подій 2014 року. Суд також визнав недостовірною інформацію про те, що його розшукують правоохоронні органи.

Печерський суд зобов'язав Генпрокуратуру спростувати вказану інформацію і опублікувати це спростування на сайті Генпрокуратури України.

Сам Андрій Портнов в коментарі УНІАН нагадав, що в Печерському суді перебуває шість позовів "і завтра ще один (щодо фальсифікації даних, спрямованих головою ГПУ Махніцьким в ЄС) буде подано туди ж".

"Ще один позов розглядає Шевченківський суд. І ще один перебуває в окружному адміністративному суді міста Києва... Зараз у всіх цивільних процесах мене представляють мої представники. А я приїду в Україну, коли вважатиму можливим", - сказав він.

Екс-заступник голови АП не приховує, що перебуває в Москві, а на запитання, чи зустрічався він у Росії з Віктором Януковичем, Портнов відповів: "Не зустрічаюся зі своїми колишніми керівниками з принципових міркувань".

Як повідомлялося, наприкінці травня прокуратура Києва зареєструвала кримінальні провадження за фактами вчинення протиправних дій колишнім заступником голови Адміністрації Президента Андрієм Портновим і екс-міністром юстиції Оленою Лукаш.

Повідомляється, що в червні 2010 року Портнов, використовуючи своє службове становище, незаконно очолив кафедру конституційного права Київського національного університету імені Т. Шевченка, а також заволодів коштами університету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram