ГоловнаПолітика

Сили АТО оточили угруповання бойовиків у Моспиному Донецької області, - Тимчук

Бойовики намагаються повернути втрачені позиції

Сили АТО оточили угруповання бойовиків у Моспиному Донецької області, - Тимчук
Фото: EPA/UPG

У зоні АТО відбуваються бойові зіткнення, які супроводжують перегрупування як сил АТО, так і терористів. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Бойовики, залучивши резерви, що включають важку бронетехніку, і діючи від н.п.Молодогвардійськ, намагалися повернути втрачені раніше позиції на напрямі Новосвітлівка-Хрящувате, однак безуспішно. Сили АТО закріпилися на рубежах у цьому районі, забезпечуючи свій контроль над стратегічно важливою трасою М-04 і забезпечуючи собі подальшу можливість для виходу в передмістя Луганська з півдня з розблокуванням Луганського аеропорту, де тримають оборону наші підрозділи", - повідомив він.

Одночасно тривали бойові зіткнення в районі Луганська, де раніше сили АТО провели підготовчі дії для звільнення міста, зазначив Тимчук.

"Не менш активні дії провели бойовики в районі траси Н21, на напрямку Шахтарськ-Сніжне, намагаючись відновити маршрут постачання свого угруповання в районі Донецька. Ці контратаки було відбито силами АТО, проте і подальші дії наших сил у цьому районі були заблоковані діями противника", - додав він.

Крім того, за даними Тимчука, активні дії сили АТО продовжують у Донецьку, а також на напрямку Горлівка-Єнакієве. Вчора, 15 серпня, після імітації удару на Іловайськ і відволікання сил бойовиків, сили АТО з півдня обійшли з двох сторін н.п.Моспине й оточили тут угруповання противника.

"Терористи продовжують обстріли позицій сил АТО. Зокрема: з БМ-21 "Град" було обстріляно позиції силовиків поблизу н.п.Березове і двічі - поблизу н.п. Орлово-Іванівка. З мінометів було обстріляно позиції сил АТО на території аеропорту у Донецьку і в районі н.п.Христофорівка (Луганська обл.), з артилерії - позиції поблизу н.п.Новобахмутівка, Василівка і Кутейникове", - повідомив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram