ГоловнаПолітика

УДАР погрожує заблокувати роботу Ради

Павло Розенко сумнівається, що "Батьківщина" і "Свобода" вийдуть із коаліції

УДАР погрожує заблокувати роботу Ради
Павел Розенко
Фото: liga.net

Фракція УДАР не виключає блокування роботи Верховної Ради, щоб створити підстави для її розпуску.

Про це РБК-Україна повідомив народний депутат від УДАРу Павло Розенко.

"Якщо цей проект (постанову про саморозпуск Ради, - ред.) не ухвалять або зволікатимуть із його розглядом, ми будемо змушені формувати для Президента підстави для розпуску Верховної Ради України. Які саме, коли це буде - важко сказати, але є три підстави: блокування роботи парламенту, розпад коаліції, відставка уряду. Я не виключаю жодної із цих підстав, що вони будуть застосовані, ми це будемо робити", - заявив Розенко.

При цьому Розенко висловив сумнів, що "Батьківщина" і "Свобода" вийдуть із парламентської коаліції 24 липня.

За Конституцією, підставою для розпуску ВР для Президента є її бездіяльність протягом 30 днів (зриви пленарних засідань).

Нагадаємо, в понеділок заступник голови фракції "Батьківщина" Андрій Кожем'якін заявив, що оголошення про розпад коаліції буде зачитано на засіданні Верховної Ради в четвер, 24 липня. За його словами, після того як мине 30 днів від цієї дати, парламент буде розпущено. "24 липня заплановано розпад коаліції. Вибори оголосять 26 серпня", - заявив Кожем'якін.

18 червня глави фракцій "УДАР", "Свобода" і "Батьківщина" внесли до Верховної Ради проект постанови про дострокове припинення повноважень парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram