ГоловнаПолітика

Україна отримала перелік потенційних для Росії ризиків від УА з ЄС

Голова МЗС України стверджує, що з угодою можна працювати дуже гнучко

Україна отримала перелік потенційних для Росії ризиків від УА з ЄС
Фото: EPA/UPG

Київ отримав перелік потенційних ризиків, які Москва вбачає в імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це у вівторок журналістам повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін, пише УНІАН.

"Учора ми отримали бачення російською стороною потенційних ризиків (ми не говоримо про проблеми). Наприклад, митне адміністрування. Це цікава галузь, і ми повинні знайти практичні відповіді. Але це - питання імплементації угоди", - сказав він.

Голова МЗС України знову наголосив, що не бачить зв'язку між ратифікацією Угоди та тристоронніми консультаціями, які веде Україна з Росією та Європейською комісією щодо аспектів імплементації Угоди.

«Це два різні треки - ратифікація Угоди та консультації щодо її імплементації. Я вважаю, що це абсолютно незалежні процеси. По-перше, ми зараз ведемо тристоронні консультації з ЄК і російською стороною, але ми не обговорюємо логіку угоди, ми не обговорюємо текст угоди. Угода - це живий організм, і ми можемо гнучко, залежно від потреб української економіки, працювати з регуляторними рамками. Наприклад, окремі акти ЄС ми можемо імплементувати швидко чи повільно. У цьому аспекті ми маємо простір для гнучкості, але це важливо саме нам, Україні", - пояснив Клімкін.

Як повідомляли, 11 липня міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв заявив, що Угода про асоціацію України з ЄС не повинна набути чинності, "допоки не буде прояснено ризикові зони".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram