ГоловнаПолітика

Турчинов закликав світ допомогти Україні сучасною зброєю та військовою технікою

Спікер ВР вважає, що аварію "Боїнга" можна було попередити

Турчинов закликав світ допомогти Україні сучасною зброєю та військовою технікою
Фото: Макс Левин

Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов закликав світову спільноту почати поставки в Україну сучасної зброї.

Про це він написав на своїй сторінці у "Фейсбуці", коментуючи ситуацію з падінням малайзійського "Боїнга" під Донецьком.

"Завдяки старанням деяких західних політиків, домовитися з Путіним, сприяючи "умиротворенню агресора", Росія нахабніла все більше, посилюючи військові дії проти України і щоразу використовуючи потужніші протиповітряні ракетні системи, які вже можуть вражати цілі на висоті 10 000 метрів і більше. Але це не просто "цілі"! Це обірвані людські життя, знищені долі", - констатував спікер.

На думку Турчинова, військова допомога Україні могла б відвернути трагедію.

"Як тільки почалася російська агресія, я неодноразово звертався до міжнародного співтовариства і керівників провідних країн з проханням надати нам сучасну зброю. Сучасні засоби виявлення військових цілей і надточна зброя могли б знищити пускові установки терористів і їхніх російських кураторів за лічені дні. Вони могли б допомогти попередити падіння "Боїнга", а також врятувати життя багатьох українців. Ми звертаємося до всього цивілізованого світу: настав час не тільки співчувати українському народу, а й допомагати нам у військово-технічному плані!", - підкреслив політик.

"Звичайно, ми дякуємо за підтримку, за всі співчуття і економічні санкції, але вже прийшов час поставити крапку агресії. Прийшов час всьому цивілізованому світу об'єднатися з Україною і допомогти знищити терористів, де б вони не були і почати поставки нам сучасної зброї та військової техніки", - додав Турчинов.

Нагадаємо, Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, було збито на території України в районі населеного пункту Грабове в Донецькій області. Внаслідок авіакатастрофи загинули всі 298 осіб, які перебувають на борту.

Прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт звинуватив Росію в трагедії, що сталася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram