ГоловнаПолітика

Нацрада з телерадіомовлення дала провайдерам добу на відключення російських каналів

В Україні діє заборона на мовлення чотирьох російських каналів

Нацрада з телерадіомовлення дала провайдерам добу на відключення російських каналів

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вимагає від українських провайдерів протягом доби припинити мовлення російських телеканалів, котрі далі незаконно транслюють на території України. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook член Нацради Ольга Герасим'юк, інформує УНІАН.

"Нацрада з телебачення і радіомовлення дала добу для негайного відключення ворожого контенту тим мовникам, які ретранслюють російську пропаганду на Донбасі, в Луганську", - написала вона. За її словами, основною причиною, через яку заборонені для трансляції в Україні пропагандистські російські канали далі транслюють, є те, що раніше "ніхто не брав на себе відповідальність дати команду натиснути "вимкн.".

Нагадаємо, Національна рада звернулася до суду з позовом про заборону ретрансляції в Україні російського каналу "ТВ Центр-International", а від провайдерів зажадала припинити незаконну ретрансляцію телеканалів Life News і REN-TV.

Як відомо, із середини березня в Україні діє заборона на мовлення чотирьох російських каналів: "Первый канал. Всемирная сеть", "РТР-Планета", "Россия-24", "НТВ-Мир".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram