ГоловнаПолітика

Після штурму колонії бойовиками зник убивця Щербаня Вадим Болотських, - ЗМІ

Під час штурму втекли 8 засуджених

Після штурму колонії бойовиками зник убивця Щербаня Вадим Болотських, - ЗМІ
Вадим Болотских
Фото: argumentua.com

Серед засуджених, які втекли під час штурму бойовиками Слов'яносербської колонії Луганської області, був громадянин Росії Вадим Болотських, засуджений до довічного ув'язнення за організацію та виконання замовних убивств Євгена Щербаня та Ахатя Брагіна. Про це повідомляє СЛЕД.net.ua з посиланням на джерела в правоохоронних структурах.

У ніч із 4 на 5 липня близько 20 озброєних бойовиків на двох мікроавтобусах атакували Слов'яносербську колонію, групу засуджених Слов'яносербської колонії Луганської області, які намагалася втекти під час нападу терористів на установу, повернули назад. Однак, як стверджує джерело СЛЕД.net.ua, серед тих, кого вдалося повернути в колонію, не виявилося Вадима Болотських.

Зараз інформацію уточнюють і перевіряють, пише видання.

Нагадаємо, Вадим Болотських зізнався в тому, що особисто вбив Євгена Щербаня восени 1996 року в аеропорту Донецька. Йому також інкримінували організацію вбивства Євгена Щербаня, а також організацію вибуху на стадіоні "Шахтар" восени 1995 року, коли загинув президент футбольного клубу "Шахтар" Ахать Брагін (Алік Грек).

Вадим Болотських був одним із ключових свідків у справі про вбивство Євгена Щербаня, розслідування якої поновили наприкінці 2011 року після заяв сина Євгена Щербаня Руслана про причетність до вбивства бізнесмена Юлії Тимошенко. Справа так нічим і не закінчилася, а екс-заступника генпрокурора Рената Кузьміна, який наполягав на причетності Тимошенко до вбивства Щербаня, зараз оголошено в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram