ГоловнаСвіт

РФ вводить особливий контроль за м'ясом, яке надходить транзитом через ЄС

Нібито щоб уникнути занесення в Росію збудників хвороб

РФ вводить особливий контроль за м'ясом, яке надходить транзитом через ЄС
архив
Фото: www.agro-investor.ru

Россільгоспнагляд з 21 липня вводить низку умов, за яких буде можливе ввезення в Росію м'яса, виробленого підприємствами третіх країн і поставленого транзитом через територію Євросоюзу, йдеться в повідомленні відомства від 11 липня, інформує РИА Новости.

До таких умов належить транспортування через країни ЄС м'яса в транспортних засобах та контейнерах, опломбованих у країні-експортері. При цьому пломба не повинна розкриватися в країнах ЄС. Окрім того, вантаж повинен супроводжуватися оригіналом ветеринарного сертифіката країни походження у встановлених законодавством Митного союзу і РФ випадках.

Захід вживається для підвищення ефективності заходів з недопущення занесення в Росію збудників хвороб та ввезення продукції тваринного походження, яка не відповідає вимогам безпеки. "Це упорядкування транзиту через країни ЄС м'яса. Таким шляхом ми намагаємося відсікти поставки контрафакту, який у великій кількості йде останнім часом", - пояснив РИА Новости помічник керівника Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко.

Тим часом, умови не діють стосовно такої продукції, як живі тварини (не ссавці), кімнатні тварини, предмети колекціонування, трофеї, корми та добавки, риба і рибна продукція, лікарські засоби.

Ще в квітні віце-прем'єр Аркадій Дворкович доручав ФМС і Россільгоспнагляду ввести особливий контроль на кордоні РФ за транзитними вантажами у зв'язку з ситуацією щодо АЧС в країнах Європи.

Зараз поставки до Росії свинини заборонені з усіх країн Євросоюзу у зв'язку зі спалахом вірусу африканської чуми свиней в Литві, Польщі та Латвії. З цих трьох країн заборонено ввезення і готової м'ясної продукції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram