ГоловнаПолітика

Курченко заперечує створення депутатської групи в Раді

Олігарх вважає, що в українських слідчих на нього нічого немає

Курченко заперечує створення депутатської групи в Раді
Фото: korrespondent.net

Олігарх-утікач Сергій Курченко заявив, що не фінансує жодні політичні проекти і не бере участі в політичному житті України.

Про це він сказав в інтерв'ю "Независимой газете", коментуючи інформацію про те, що у Верховній Раді під нього створюють депутатську група на чолі з нардепом Віталієм Грушевським.

"Якщо спиратися на повідомлення деяких інтернет-ЗМІ, я зараз просто день і ніч займаюся політикою. Це не так. Я підтримую стосунки з багатьма депутатами Ради, знаю їх особисто, але політики ми не обговорюємо. Розумієте, у мене і без цього багато справ. Робота на нафтогазовому ринку, на медіа-ринку, з футбольним клубом займає практично весь мій час. І вже точно своїм коштам я знайду краще застосування, ніж фінансування політичних проектів", - сказав він.

Курченко також заявив, що група ВЕТЕК намір далі вести бізнес в Україні, оскільки слідчі нібито не мають жодних доказів протиправної діяльності його компаній.

"Станом на сьогодні жодного офіційного звинувачення нам не пред'явлено. Єдине розслідування, яке проводили щодо наших компаній, на сьогодні зупинено, інших жодних легальних підстав для якихось конфіскацій або експропріацій нашої власності не існує. Ми готові до судових процесів, до допомоги в будь-яких розслідуваннях", - заявив Курченко.

Він заявив, що його злет не пов'язаний з оточенням колишнього президента Віктора Януковича, тому й зараз для нього є "грандіозні можливості для швидкого зростання бізнесу".

"У мене немає і не було покровителів у владі. Як і всі великі бізнесмени, я був знайомий з вищими особами держави, у тому числі з президентом, з членами уряду, проте ніяких бізнес-преференцій від цього ніколи не мав. З президентом ми навіть ніколи не розмовляли у справах - зустрічалися хіба що на спортивних заходах. А з чиновниками працює будь-який великий бізнесмен. Просто для бізнесу важлива посада, а не людина на цій посаді. Я працював і продовжую працювати з чиновниками різного рівня, але ніколи не мав ні родинних зв'язків, ні спільних проектів, ні спільного бізнесу ні з ким з них", - заявив Курченко.

Стосовно своїх бізнес-планів Курченко заявив, що не має наміру продавати холдинг УМХ; запевнив, що продовжить фінансувати футбольний клуб "Металіст"; і повідомив про плани розвивати бізнес на території окупованого Криму.

Нагадаємо, Курченко перебуває в міжнародному розшуку. Олігарх, за даними влади, довів до банкрутства два банки, в тому числі Брокбізнесбанк, кілька років здійснював контрабанду нафтопродуктів і розкрадав держвласність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram