ГоловнаПолітика

Байден задоволений діями української влади

Порошенко вимагає санкцій проти РФ у разі зриву мирного плану

Байден задоволений діями української влади
Фото: http://president.gov.ua

Увечері 23 червня президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з віце-президентом США Джозефом Байденом, під час якої обговорив процес реалізації мирного плану.

"Джозеф Байден оцінив дії української влади як правильні та високопрофесійні", - повідомляє подробиці розмови прес-служба президента України.

Порошенко зі свого боку заявив, що припинення вогню з боку бойовиків має супроводжуватися звільненням заручників і перекриттям кордону для припинення проникнення на територію України найманців, зброї і наркотиків з російського боку. Порошенко констатував, що зараз Росія повинна продемонструвати реальні кроки назустріч.

Президент України підкреслив, що якщо мирний план не виконуватиметься, то США і ЄС повинні докласти рішучих зусиль на підтримку України, зокрема, рішенням Європейської Ради 27 червня. На думку глави держави, трансатлантична солідарність у цьому питанні дуже важлива.

Байден повідомив Порошенка про розмову президента США Барака Обами і президента Російської Федерації Володимира Путіна, яка була майже повністю присвячена українському питанню.

У відповідь президент України висловив подяку США за підтримку, зокрема у розширенні програм співробітництва у сфері безпеки та оборони. Зокрема, мова йшла про одночасні короткострокові заходи для надання термінової допомоги, а також про довгострокові програми для побудови інституційної спроможності української армії.

Під час бесіди віце-президент США також позитивно оцінив залучення до тристороннього формату переговорів щодо імплементації мирного плану другого президента України Леоніда Кучми.

Нагадаємо, в понеділок на переговорах у Донецьку представник терористів, "прем'єр" ДНР Олександр Бородай заявив, що бойовики припинять вогонь до 27 червня.

Однак у ніч проти вівторка бойовики обстріляли блокпости в Донецькій і Луганській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram