ГоловнаПолітика

ЄС закінчив технічну підготовку до підписання УА з Україною

Угоду підпишуть 27 червня

ЄС закінчив технічну підготовку до підписання УА з Україною
Фото: censor.net.ua

Рада Євросоюзу завершила підготовку до підписання економічної частини Угоди про асоціацію з Україною 27 червня.

"Рада ЄС сьогодні завершила технічну підготовку до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС", - йдеться в повідомленні прес-служби представництва ЄС в Україні.

У ньому наголошено, що Угода про асоціацію має поглибити політичну асоціацію й економічну інтеграцію України з ЄС, а також створити глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі.

Рада ЄС прийняла правові акти, які дають повноваження керівництву Євросоюзу підписати економічну частину Угоди про асоціацію. Також було схвалено тимчасове застосування положень Угоди про асоціацію, оскільки ратифікація угоди всіма 28 країнами-членами ЄС є тривалим процесом.

Зокрема стверджують, що тимчасова дія угоди застосовуватиметься до її ратифікації Верховною Радою, яка очікується цієї осені.

Насамкінець сказано, що угоду підпишуть 27 червня. З боку ЄС угоду підпишуть президент Ради Євросоюзу Герман ван Ромпей, президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу та голови держав і урядів країн-членів ЄС.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін розраховує, що російській стороні вдасться донести свою стурбованість до партнерів з України та Євросоюзу під час консультацій у зв'язку з намірами Києва підписати Угоду про асоціацію з ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram