ГоловнаПолітика

Генпрокуратура почала розслідування за фактом звільнення Лозінського

Махніцький вважає, що результати судмедекспертизи з приводу здоров'я Лозінського сфальсифіковано

Генпрокуратура почала розслідування за фактом звільнення Лозінського
Фото: tsn.ua

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти співробітників Державної пенітенціарної служби та судді Бориспільського міського районного суду Київської області за фактом незаконного дострокового звільнення колишнього депутата Верховної Ради Віктора Лозінського. Про це журналістам сказав виконувач обов'язків генерального прокурора Олег Махніцький.

"Прокуратурою відкрито кримінальне провадження щодо співробітників пенітенціарної служби і також судді, який виніс відповідне незаконне рішення", - повідомив він.

Махніцький зазначив, що ще в березні до суду надійшла заява від адвоката Лозінського і від постраждалої дружини убитого ним Валерія Олійника.

Крім того, вже на початку травня Лозінського незаконно помістили в медичний заклад на території колонії.

Екс-депутатові зробили судово-медичну експертизу, результати якої Махніцький вважає сфальсифікованими.

"На наш погляд, були сфальсифіковані результати судмедекспертизи", - наголосив в.о. генпрокурора.

Він зазначив, що результати цієї експертизи суперечать результатам медичної експертизи, яку провели співробітники пенітенціарної служби.

Окрім того, Махніцький наголосив, що суддя Бориспільського міськрайонного суду безпідставно не передав апеляцію прокуратури на звільнення засудженого до Апеляційного суду Київської області і видав співробітникам колонії своє судове рішення як остаточне.

Також Махніцький повідомив, що в Генпрокуратурі проведуть внутрішнє розслідування того, чому прокуратура раніше не відреагувала на цю ситуацію.

На думку голови відомства, уже зараз можна припускати, що представники Лозінського дали хабар і судді, і потерпілій стороні для початку процесу звільнення екс-депутата.

При цьому Махніцький заявляє, що доказів тиску на суд з боку партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", членом якої був Лозінський, наразі не зафіксовано.

Нагадаємо, 11 червня Лозінський, засуджений за вбивство, достроково вийшов із в'язниці за станом здоров'я.

Уранці 12 червня правоохоронці затримали Лозінського, якого достроково звільнили за станом здоров'я з в'язниці 11 червня.

Прокуратура Київської області 

внесла апеляційну скаргу на рішення Бориспільського міжрайонного суду про дострокове звільнення з в'язниці Лозінського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram