ГоловнаПолітика

Порошенко розповів Баррозу про прорив російських танків в Україну

Також йшлося про те, що на сході України тривають збройні заворушення

Порошенко розповів Баррозу про прорив російських танків в Україну
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко проінформував президента Єврокомісії Жозе Мануела Баррозу про перетин кордону і наявність на українській території російських танків.

Про це йшлося під час телефонної розмови між президентами в четвер, повідомляє Укрінформ.

"Я підтримую мирні ініціативи і безпосередні переговори з Росією, а той факт, що президент Порошенко і президент Путін мали пряму розмову, є позитивним кроком уперед", - заявив Баррозу.

"Водночас президент Порошенко висловив мені надзвичайну заклопотаність у зв'язку з продовженням збройних заворушень у Східній Україні, а також з приводу сьогоднішнього інциденту з російськими танкам, які, згідно з повідомленням українського керівництва, потрапили на українську територію", - додав європейський лідер.

Баррозу закликав Росію до конструктивної співпраці з Україною і до пошуку конкретних шляхів деескалації ситуації.

Очевидці в Україні протягом дня повідомляють про три танки й іншу військову техніку, яка рухалася колоною через Сніжне, Торез. Востаннє колону бачили в Макіївці.

У свою чергу російське агентство РИА "Новости" повідомляє, що танки "надійшли на озброєння" бойовиків ДНР. Звідки - не повідомляється. Однак одразу в новині йдеться про те, що Сніжне, де вперше зауважили танки, розташоване неподалік від прикордонного з РФ села Дмитрівка, яке "два дні тому разом із ділянкою кордону взяли під контроль ополченці ДНР".

Нагадаємо, голова МВС Арсен Аваков повідомив, що в четвер кордон перетнули три танки. Один з танків українська армія вже знищила, інші підбила.

Раніше координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук повідомив, що в терористичних груп у Сніжному з'явилися два танки Т-72.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram