ГоловнаПолітика

Лозінський вийшов на свободу (оновлено)

Депутата-вбивцю нібито звільнили за станом здоров'я

Лозінський вийшов на свободу (оновлено)
Виктор Лозинский
Фото: tsn.ua

Колишній парламентар Віктор Лозінський, засуджений за вбивство, достроково вийшов із в'язниці.

"Сьогодні вбивцю Віктора Лозінського (за рішенням суду від 4 червня) звільнили за станом здоров'я із ув'язнення. Він відбував покарання у виправній колонії номер 119 в Мартусівці Київської області з 1 березня 2010, сидіти повинен був до 1 березня 2020 року. Діагноз, швидше за все, йому сфальсифікували, бо раніше, за свідченнями очевидців, він не хворів. Зрозуміло, що без керівника пенітенціарної служби це було б не можливо. З нагоди свого звільнення в Голованівську Кіровоградської області Лозінський влаштував салют", - написав депутат Верховної Ради Олег Ляшко у своєму "Фейсбуці".

Пізніше "Українським Новинам" підтвердили цю інформацію в Державній пенітенціарній службі.

"Дійсно, сьогодні Лозинського звільнили", - повідомили у службі.

Водночас голова Пенітенціарної служби Сергій Старенький заперечує, що його відомство якимось чином сприяло звільненню засудженого.

"Щодо звільнення цього засудженого повідомляю, що в основу рішення суду лягли висновки докторів і експертів, яких залучив до справи суддя. Висновки медкомісії Пенітенціарної служби, які надавалися суду раніше, не містили в собі даних, які давали б можливість суду звільнити засудженого від відбування покарання", - написав він на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Він зазначив, що оцінку здоров'я Лозінського зробили доктори, які не мають жодного відношення до Пенітенціарної служби.

Окрім того, за словами Старенького, сторону держобвинувачення в суді підтримав прокурор.

Нагадаємо, 20 квітня 2010 Дніпровський райсуд Києва засудив Лозінського до 15 років ув'язнення за вбивство жителя Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника, яке сталося 16 червня 2009 року на території мисливських угідь у Кіровоградській області. Пізніше термін ув'язнення скоротили до 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram