ГоловнаПолітика

У Путіна нічого не знають про газові переговори з Порошенком

Росія має намір прояснити, що саме мав на увазі Гюнтер Еттінгер

У Путіна нічого не знають про газові переговори з Порошенком
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

Переговорів президентів Росії та України, про які заявляв раніше в середу єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер, ні сьогодні, ні найближчим часом не планується.

Про це повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає "Інтерфакс".

"Російська сторона не отримувала запрошень на зустріч або переговори", - сказав він. Російська сторона має намір прояснити, що мав на увазі Еттінгер, додав Пєсков.

Нагадаємо, єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер повідомив, що Володимир Путін та Петро Порошенко в середу почнуть переговори з газового питання. Раніше переговори велися на рівні міністрів енергетики двох країн.

"Ми вважаємо, що паралельно цьому переговорному процесу вже сьогодні повинні початися переговори на вищому рівні. Сьогодні президенти обох країн планують почати переговори", - сказав Еттінгер, якого цитує російський "Коммерсант".

Сторони не можуть домовитися про ціну на газ для України. Запропоновану Росією ціну у $ 385 за тисячу кубометрів (з урахуванням стодоларової знижки) у Києві вважають невигідною. Українська сторона наполягає на перегляді ціни в контракті між "Газпромом" та "Нафтогазом" і хоче, щоб ціна була на рівні $ 268,5 доларів, як до 1 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram