ГоловнаПолітика

Яценюк вимагає покарати причетних до звільнення Лозінського

А рішення про звільнення екс-нардепа терміново оскаржити

Яценюк вимагає покарати причетних до звільнення Лозінського
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вимагає від в. о. генерального прокурора України Олега Махніцького терміново вжити заходів щодо оскарження рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області, який звільнив від відбування покарання засудженого за вбивство Віктора Лозінського.

Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів.

Яценюк також вимагає притягнути до відповідальності всіх осіб, через дії або бездіяльність яких стало можливим це неправомірне рішення та звільнення.

Прем'єр-міністр закликав депутатів негайно викликати до Верховної Ради в. о. генпрокурора для звіту, він очікує рішучих кадрових рішень після розгляду цього інциденту.

Міністру юстиції доручено всебічно і у невідкладному порядку доповісти Кабінету Міністрів та громадськості про всі обставини звільнення вбивці, повідомили в КМУ.

Нагадаємо, 11 червня Пенітенціарна служба підтвердила, що Віктор Лозінський достроково вийшов з в'язниці за станом здоров'я.

Як відомо, у 2010 році Лозінського засудили до 15 років ув'язнення за вбивство жителя Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника, яке сталося на території мисливських угідь. Пізніше термін ув'язнення скоротили до 10 років.

Прокуратура Київської області вже заявила про свій намір оскаржити рішення суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram