ГоловнаПолітика

Порошенко озвучив план врегулювання ситуації на Донбасі

Президент хоче створити коридор для відходу російських диверсантів

 Порошенко озвучив план врегулювання ситуації на Донбасі
Фото: Макс Левин

Президент Петро Порошенко під час церемонії інавгурації озвучив план врегулювання ситуації на Донбасі.

По-перше, він закликав усіх, хто взяв зброю до рук, скласти її. За це Порошенко пообіцяв звільнити від кримінальної відповідальності всіх, хто під час бойових дій не вбивав українських солдатів та мирних громадян.

При цьому Порошенко пообіцяв створити контрольований коридор для відходу в Росію іноземних найманців, які діють на Донбасі.

Водночас президент запевнив, що мирний діалог з такими терористами, як "Стрілок" або "Бєс" вестися не буде: "Говорити з бандитами ми не будемо". Однак люди, які просто дотримуються інших поглядів, ніж влада у Києві, мають право очікувати, що їх почують.

"Я приїду з миром, з проектом децентралізації влади, з твердим наміром не ділити українців на правильних і неправильних. З проектом зі створення робочих місць на сході України, з перспективою інвестицій, економічної реконструкції Донбасу", - сказав Порошенко.

У той же час він заявив, що ніякої федералізації України не буде. "Україна була, є і буде унітарною державою", - додав він.

Він пообіцяв не обмежувати право громадян використовувати російську мову, але запевнив, що українська мова залишиться єдиною державною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram