ГоловнаПолітика

Порошенко склав присягу президента України (додано відео)

Україна отримала п'ятого президента

Новообраний президент України Петро Порошенко на урочистому засіданні Верховної Ради склав присягу українському народу, поклавши праву долоню на Пересопницьке Євангеліє, а лікоть - на Конституцію України.

"Я, Порошенко Петро, волею народу обраний президентом України, заступаючи на цей високий пост, урочисто присягаю на вірність Україні. Зобов'язуюсь усіма справами боронити суверенітет та незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут українського народу, відстоювати права та свободи громадян, додержуватися Конституції України та законів України, виконувати свої обов'язки в інтересах усіх співвітчизників, підносити авторитет України у світі", - заявив він.

Потім до зали внесли президентський штандарт і Порошенко зайняв місце президента у Верховній Рада, де він підписав присягу.

Після цього голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський вручив Порошенку посвідчення президента України, а голова Конституційного суду Юрій Баулін - символи президентської влади - печатку і булаву, а також надів на нього нагрудний знак президента - орденський ланцюг з гербовими медальйонами.

Церемонія продовжилася виконанням "Молитви за Україну".

Нагадаємо, Петро Порошенко став п'ятим президентом України, перемігши у першому турі виборів, що відбулися 25 травня. Він набрав 9,857 млн голосів виборців, або 54,7% від загальної кількості тих, хто проголосував.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram