ГоловнаПолітика

МЗС України: жодні іноземні громадяни не беруть участі в АТО

Лише СБУ, Міноборони, МВС і Нацгвардія проводять АТО

МЗС України: жодні іноземні громадяни не беруть участі в АТО
Фото: EPA/UPG

Українське МЗС спростовує інформацію російських колег про участь іноземців в антитерористичній операції у Слов'янську.

Про це йдеться в офіційній заяві відомства.

"Жодні іноземні громадяни, крім підтверджених фактів участі у провокаціях російських диверсантів, в операції не брали і не беруть участі", - повідомляє українське МЗС.

Окрім того, МЗС України заявляє, що під час АТО правоохоронні органи України не застосовують проти цивільного населення важкої, зокрема ракетної техніки.

"Не відповідає дійсності інформація про нібито участь в операції представників "Правого сектору", як і будь-яких інших цивільних формувань", - йдеться в повідомленні. За словами представників МЗС, АТО проводять виключно силами СБУ, Міноборони, МВС і Нацгвардії в режимі загального штабного командування.

"Водночас саме контрольовані Росією терористи і бойовики використовують проти сил антитерористичного центру гранатомети, важку техніку й інші види військового озброєння, підтвердженням чого є збитий за допомогою системи ПЗРК вертоліт, який здійснював оглядовий обліт території", - наголошують у відомстві.

Нагадаємо, під час АТО, активна фаза якої розпочалася рано-вранці 2 травня, сепаратисти у Слов'янську збили два українські вертольоти.

У зв'язку із цим СБУ заявила, що використання переносного зенітно-ракетного комплексу, пусками якого збили вертоліт, свідчить про те, що в Слов'янську діють "висококваліфіковані іноземні військові фахівці, а не місцеві мирні громадяни, які, за свідченням російського керівництва, мають зброю, придбану в мисливських магазинах".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram