ГоловнаПолітика

Тимошенко: Росія розігрує в Україні "югославський сценарій"

Кандидат у президенти приїхала до Одеси

Тимошенко: Росія розігрує в Україні "югославський сценарій"
Фото: http://www.tymoshenko.ua/

Російська Федерація намагається реалізувати в Україні так званий "югославський сценарій".

Таку думку висловила кандидат у президенти України Юлія Тимошенко після зустрічі з керівництвом Одеської області та першим віце-прем'єром Віталієм Яремою в Одесі.

"Росія намагається розгорнути розправу з людьми на основі терористичних актів, - заявила Тимошенко. - Фактично, без оголошення війни, вона хоче перевести це у формат нібито протистояння двох частин нашого народу".

При цьому екс-прем'єр заявила, що впевнена в тому, що ніякого протистояння між українцями немає. "Ніякого югославського варіанту, який хоче пред'явити світові Кремль, не існує. Є агресія Росії, і ми з нею впораємося", - вважає Тимошенко.

Кандидат у президенти впевнена, що вчорашні події в Одесі, у результаті яких загинуло 43 людини та поранено близько 200, ініціювали спецслужби Росії.

"Люди, які напали на мирну, цивільну колону, були одягнені в ту ж уніформу, в яку одягнені терористи в східних областях, де Росія намагається дестабілізувати наше життя", - заявила екс-прем'єр.

Вона також додала, що у результаті перших сутичок від використання вогнепальної зброї загинуло 7 осіб, учасників маршу за єдність України.

Тимошенко також прокоментувала той факт , що люди незадоволені діями міліції під час сутичок в Одесі.

"Я впевнена, що міліція повинна робити більше, - заявила вона. - Але ми також не можемо зараз не оцінити того, що міліція захищала мирних людей, які брали участь у демонстраціях. Наразі поранені 22 міліціонери . Це говорить про те, що вони  брали активну участь у припиненні агресивних терористичних дій, які російські спецслужби застосовували проти наших мирних демонстрантів. Міліція боролася так, як могла боротися".

Нагадаємо, Тимошенко приїхала до Одеси пізно ввечері 2 травня і планує відвідати в лікарнях поранених у результаті сутичок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram