ГоловнаПолітика

В Армянську сталася сутичка у зв'язку з прибуттям Джемілєва

Серед зустрічаючих Джемілєва - голова Меджлісу кримськотатарського народу Чубаров

В Армянську сталася сутичка у зв'язку з прибуттям Джемілєва
Фото: Instagram / prytulav

У ці хвилини кримські татари проривають КПП у місті Армянськ (північний Крим), через який на окуповану територію з континентальної України намагається потрапити лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв. Нагадаємо, що кримська влада в черговий раз заборонили Джемілєву в'їзд до Криму. Про це повідомляє 5 канал.

Серед учасників акції, зустрічаючих Джемілєва, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, члени Меджлісу, делегати Курултаю, ветерани національного кримськотатарського руху, молодь - всього близько тисячі осіб. Зустрічаючі організовано формують колону - хочуть зустріти свого лідера у Херсонській області та під захистом супроводити до Криму.

Як раніше повідомила прес-секретар Меджлісу Лейла Муслімова, багато співвітчизників, які прибули зустрічати Мустафу Джемілєва прорвали російський кордон військових у масках. "Відбулася сутичка, пролунав один постріл", - зазначила Муслімова.

Нагадаємо, 22 квітня невідомі люди в камуфляжі вручили Джемілєву папір про заборону в'їжджати у Крим до 2019 року.

Офіційні російські органи назвали цей папір підробкою, так як на ній не було ні печаток, ні підписів. Однак, як бачимо, заборона на в'їзд до Криму для Джемілєва справді існує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram