ГоловнаПолітика

В Україні будують "фашистські концентраційні табори", - МЗС РФ

Однак жодних підтверджень своїм словам у відомстві не дають

В Україні будують "фашистські концентраційні табори", - МЗС РФ

В Україні йде форсоване будівництво ізоляторів тимчасового утримання, які нагадують фашистські концентраційні табори.

Про це заявили в представництві МЗС РФ

"Крайнє занепокоєння також викликають дані ЗМІ про форсоване будівництво в Україні великих ізоляторів тимчасового утримання на тисячі осіб нібито для розміщення незаконних мігрантів. Такої кількості нелегалів в Україні немає, а споруди, які будують, за інформацією ЗМІ, дуже нагадують фашистські концентраційні табори", - йдеться в заяві.

Також у МЗС Росії вважають, що в такі ізолятори українська влада планує "заганяти незгодних співгромадян з південно-східних регіонів країни".

Однак жодних свідчень, фактів чи пояснень, де саме або що вони мають на увазі під "концтаборами", у відомстві не наводять, жодних роз'яснень не дають.

Окрім того, у відомстві висловлюють крайню стурбованість кричущими випадками арештів громадських діячів Південного Сходу України та іншими фактами порушень прав людини київським режимом.

Зокрема, російські дипломати стурбовані долею так званого "народного губернатора Павла Губарєва", якого начебто катують.

"МЗС Росії закликає до негайного звільнення Павла Губарєва та інших політичних в'язнів київського режиму. Вважаємо, що керівництво Ради Європи та ОБСЄ, міжнародних правозахисних організацій повинні жорстко засудити такі факти порушень прав людини і добиватися припинення політичних репресій проти інакомислячих з боку тих, хто опинився при владі в Києві", - підкреслили у відомстві.

Нагадаємо, 6 березня співробітники СБУ затримали Павла Губарєва. Він очолив сепаратистські протести в місті і оголосив себе "народним губернатором".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram