ГоловнаПолітика

Тимошенко пропонує внести в Конституцію заборону на олігархів у політиці

Кандидат у президенти також підтримує розширення місцевого самоврядування

Тимошенко пропонує внести в Конституцію заборону на олігархів у політиці
Фото: Макс Левин

Кандидат у президенти Юлія Тимошенко запропонувала внести в Конституцію зміни, які передбачають заборону політичної олігархії.

Про це вона заявила у Верховній Раді під час громадських слухань щодо змін до Конституції, повідомляє сайт Тимошенко.

"Змін, які пропонуються зараз, недостатньо... Якщо ми з вами і далі залишимо політику, кожен практичний елемент життя нашої країни залежними від політичної олігархії, від зв'язку політики з олігархією, від прогнилої системи, коли гроші підміняють будь патріотичне, законне і потрібне країні рішення, ми нічого з вами ніколи не змінимо", - сказала вона.

На думку Тимошенко, від усунення олігархії від влади залежить зміцнення авторитету і влади, і парламенту, і віра в дієвість Конституції.

На її думку, конституційні зміни також повинні розширити повноваження місцевого самоврядування, але так, аби це не вплинуло на здатність влади керувати країною.

"Якщо керованість країною буде порушена, то ми відкриті і до регресії, і до агресії, і до всього поганого в нашій державі. Тому я просила б, щоб ті депутати, групи, які створені, зробили все для того, щоб, безумовно, відкриваючи можливості місцевому самоврядуванню, ми в жодному разі не втратили можливості для країни бути цілісною, єдиною, керованою, і країною, яка рухається за загальною, створеною елітами і народом стратегією", - зазначила Тимошенко.

Нагадаємо, у Верховній Раді триває підготовка нової Конституції. У вівторок прем'єр Арсеній Яценюк закликав народних депутатів погодити відповідний законопроект до 25 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram