ГоловнаПолітика

Українські підприємства продовжують постачати військову продукцію РФ, - Тимчук

Зокрема завод Арсенал продовжує виробляти головки самонаведення

Українські підприємства продовжують постачати військову продукцію РФ, - Тимчук
Фото: commi.narod.ru

Окремі підприємства української оборонної промисловості продовжують постачати продукцію військового призначення до Росії.

Про це повідомляє керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

"За оперативними даними групи "Інформаційний Опір", на сьогоднішній день окремі підприємства української "оборонки" продовжують поставки продукції військового призначення до Росії. Раніше керівництво ГК Укроборонпром заявляло, що такі поставки припинено. Однак окремі контракти з Росією проходять по лінії інших державних структур, і контролювати їх "Укроборонпром" не має можливості", - зазначив Тимчук.

За його даними, київський завод Арсенал в інтересах російських замовників продовжує виробляти головки самонаведення до керованих ракет класу "повітря-повітря" Р-73, які потім поставляються в РФ (ДБН "Маяк" до цих ракет і була розроблена на "Арсеналі").

"Для довідки: ракетами Р-73 оснащуються як бойові літаки, широко поширені в ВПС Росії (МіГ-29, МіГ-31, Су-24, Су-27), так і новітні (МіГ-35, Су-35С), а також розробляються перспективні (ПАК ФА) зразки", - написав Тимчук.

Нагадаємо, 13 березня вибухнув скандал: з'ясувалося, що новопризначена голова "Укроборонпрому" Валентина Дрозд, незважаючи на неприкриту агресію з боку РФ, продовжила поставляти Росії військове устаткування.

14 березня Олександр Турчинов звільнив Валентину Дрозд, що пропрацювала на посаді лише тиждень, і призначив на її місце нардепа від "УДАРу" Сергія Аверченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram