ГоловнаПолітика

Росія погрожує Україні "жорсткими заходами" через ЄС

Для РФ найважливіше інтереси вітчизняних сільгоспвиробників

Росія погрожує Україні "жорсткими заходами" через ЄС

Росії доведеться вжити заходів щодо захисту російського аграрного ринку в рамках процедур Світової організації торгівлі, якщо Україна вийде зі Співдружності незалежних держав або підпише економічну частину Угоди про асоціацію з ЄС

Про це заявив російський прем'єр Дмитро Медведєв, передають "РИА Новости".

"Якщо підуть зі Співдружності незалежних держав, або підпишуть договір про асоціацію з Європейським Союзом - а вони, у всякому разі, про це говорять, я маю на увазі нинішніх керівників, начебто б до цього прагнуть - в цьому випадку нам доведеться переглянути умови співпраці в області аграрного бізнесу з нашими українськими колегами і вжити заходів із захисту російського аграрного ринку в рамках процедур Світової організації торгівлі", - сказав Медведєв.

"Це жорстке рішення, але нам доведеться на це піти, якщо такі рішення будуть прийняті, тому що для нас важливіше за все інтереси наших, вітчизняних сільгоспвиробників, а не якихось інших, нехай навіть тих, що живуть у близьких нам країнах, це всі повинні розуміти", - додав прем'єр РФ.

Нагадаємо, 21 березня Україна підписала політичну частину Угоди про асоціацію з ЄС. Свої підписи під ним поставили прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк та 28 лідерів країн Європейського Союзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram