ГоловнаПолітика

Донецька міськрада не домоглася заборони сепаратистських акцій 15-16 березня

Судді вирішили, що мітинги не небезпечні для городян

Донецька міськрада не домоглася заборони сепаратистських акцій 15-16 березня
Фото: runews.su

Донецький окружний адмінсуд відмовив у задоволенні позову Донецької міськради про заборону акцій 15-16 березня на підтримку загальнокримського референдуму.

Як розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу в управлінні зі зв'язків з громадськістю Донецької міськради, суд відмовив у позові в повному обсязі, "мотивуючи це тим, що небезпеки для проведення масових акцій у місті Донецьку немає".

Суд виніс це рішення о 2.00 ночі.

Разом з тим, в управлінні зазначили, що Донецька міськрада вже підготувала 100 тис. листівок із закликом до донеччан не виходити на масові акції 15-16 березня.

Нагадаємо, під час розгляду позову суд намагалися штурмувати невідомі молодики.

Проросійські сили Донецької області збирають 15-16 березня масові мітинги на підтримку "референдуму" про відділення Криму від України. Входження Криму до складу РФ учасники мітингів вважають першим кроком на шляху приєднання до Росії і південного сходу України. Такі проведені в Донецьку заходи проходять під російськими прапорами і сепаратистськими гаслами. Двічі "мирні" мітинги закінчувалися захопленням будівлі Донецької обласної ради/обласної державної адміністрації, а 13 березня на площі Леніна проросійські активісти напали на учасників мітингу за єдність України - загинула одна людина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram