ГоловнаСуспільствоПодії

"Нас били палицями, трубами та арматурою", - учасник мітингу в Донецьку розповідає про напад проросійських активістів

Житель Донецька Михайло Пономаренко докладно розповів про події 13 березня

Учасників мітингу за соборність України в Донецьку 13 березня закидали петардами і світлошумовими гранатами, і міліція ніяк цьому не перешкоджала. Про це в інтерв'ю виданню Остров розповів житель Донецька Михайло Пономаренко.

"У мене і моїх знайомих не було жодних засобів захисту - ми просто стояли по периметру поруч з міліцією. В нас кидали петарди, світлошумові гранати, яйця, каміння, пивні банки та пляшки, пакети з кефіром..., - розповідає Пономаренко. - Це все летіло з боку людей, що скандували "Росія, Росія! ". Багато з них були п'яні. Наш мітинг розпочався близько 18.00, під градом петард і всього іншого ми вистояли майже до 19.00, а потім, коли ми разом з міліцією намагалися прикрити відхід людей, що підтримують Україну, її територіальну цілісність, почався напад. Проросійськи налаштовані люди оточили нас з усіх боків і почали бити - палицями, трубами, арматурою, в нас полетіла бруківка".

Михайло також зазначає, що міліція не заважала бити учасників мітингу, а в РВВС міліцейський начальник просто сказав їм, що підтримує Росію.

Нагадаємо, вчора під час сутичок в Донецьку загинула людина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram