ГоловнаПолітика

Аксьонов: референдум в Криму буде легітимним за будь-якої явки

"Прем'єр" АРК "відчуває", що явка перевищить 80%

Аксьонов: референдум в Криму буде легітимним за будь-якої явки
Фото: www.facenews.ua

Невизнаний прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов заявив, що результати референдуму, призначеного на 16 березня, будуть легітимними незалежно від явки виборців.

Про це він заявив у ефірі телеканалу "Россия 24", інформують "Вести.ру".

За словами Аксьонова, у референдуму немає межі явки, тому він буде легітимним за будь-якій кількості тих, хто проголосував. Однак Аксьонов абсолютно впевнений, що явка виборців перевищить 80%. "Я це відчуваю з настроїв", - каже він.

Коментуючи свої очікування від референдуму, Аксьонов заявив: "Я впевнений, що більшість кримчан проголосує за перше питання". Як відомо, перше питання звучить: "Ви за приєднання Криму до РФ як суб'єкта федерації?".

Коментуючи пропозицію меджлісу про бойкот виборів, "прем'єр-міністр" Криму зазначив, що меджліс не представляє думку всього народу, а за даними опитування більш ніж половина кримських татар готова голосувати.

Щодо можливих провокацій у день голосування, то Аксьонов заявив, що не очікує їх від населення Криму: на півострові всі зацікавлені у збереженні миру. Всіх, хто помітить прояви агресії, він закликав телефонувати на гарячу лінію. "Я перебуватиму на роботі, я вам обіцяю швидку реакцію", - сказав він.

Нагадаємо, 16 березня в Криму відбудеться референдум про статус регіону. Кримчанам запропонують відповісти на наступні питання: ви за возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта РФ? Ви за відновлення дії Конституції республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України? Центральна виборча комісія вважає це опитування нелегітимним, оскільки в Україні відсутній закон про місцеві референдуми. ЄС також відмовився визнати результати референдуму.

Конституційний суд України на закритому засіданні сьогодні ухвалив рішення про неконституційність проведення референдуму в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram