ГоловнаПолітика

МВС перевірить дії міліціонерів у Донецьку та Харкові

"Якщо міліція починає боятися населення - то це вже не міліція"

МВС перевірить дії міліціонерів у Донецьку та Харкові
Милиционеры в Донецке в ходе столкновений
Фото: EPA/UPG

МВС проведе службову перевірку дій тих міліціонерів, які показали нерішучість і не зупинили масові заворушення в Донецьку 13 березня і в Харкові 14 березня.

Про це журналістам сказав заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

"Ми зараз проводимо детальне розслідування, тому що ситуація - гучна", - сказав він, зазначивши, що йдеться саме про службову перевірку за фактом бездіяльності міліції.

При цьому Яровий підкреслив, що зараз в правоохоронних органах склалася ситуація, коли більшість особового складу деморалізована.

"Є момент деморалізації міліції... Міліція у нас почала боятися. Якщо міліція починає боятися населення - то це вже не міліція", - сказав він.

У зв'язку з цим Яровий зазначив вчасність створення Національної гвардії, яка зможе ефективно виконувати функції з охорони громадського порядку.

Також, за його словами, вже досягнута домовленість про те, що зарплата службовців Нацгвардії буде не нижчою, ніж у контрактних військовослужбовців Збройних сил.

Нагадаємо, 2 людей вбили і 5 - поранені в центрі Харкова ввечері 14 березня через стрілянину біля офісу громадської організації "Патріот України" на вул. Римарській, 18.

1 людина загинула і 4 ушпиталено в центрі Донецька 13 березня під час сутичок учасників мітингу за єдність України з проросійськими активістами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram