ГоловнаПолітика

ГПУ взялася за суддю Кірєєва

У зв'язку з переслідуванням Тимошенко заведено вісім справ

ГПУ взялася за суддю Кірєєва
Фото: www.golosua.com

Головне слідче управління Генпрокуратури порушило кримінальну провадження за фактами ухвалення рішень суддями Печерського та Шевченківського районних судів щодо обрання колишньому прем'єр-міністру Юлії Тимошенко запобіжного заходу - утримання під вартою, винесення завідомо неправосудних постанов про відмову в допуску до участі у справі її захисників, а також порушення права екс-прем'єра на захист.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Справи порушені за ч. 1 ст. 371 (завідомо незаконні затримання, привід, домашній арешт або утримання під вартою), ч. 1 ст. 374 (порушення права на захист), ч. ч. 1, 2 ст. 375 (винесення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) Кримінального кодексу.

Рішення про запобіжні заходи ухвалювали суддя Печерського суду Родіон Кірєєв і суддя Шевченківського суду Андрій Трубніков.

Також проводиться досудове розслідування щодо працівників Генеральної прокуратури за фактами зловживання службовим становищем та притягнення завідомо невинної особи до кримінальної відповідальності, а також перешкоджання діяльності народного депутата України, за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст. 351 (перешкоджання діяльності народного депутата України), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 372 (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності) КК України.

Окрім того, розпочато кримінальне провадження щодо експертів Київського науково-дослідного інституту судових експертиз за фактом складання та видачі завідомо неправдивих висновків судекспертиз у кримінальній справі за обвинуваченням Тимошенко, а також щодо посадових осіб Качанівської виправної колонії № 54 (Харківська область) за фактом складання завідомо неправдивих актів про відмову Тимошенко від участі в судових засіданнях, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 366 (службове підроблення).

Також проводиться розслідування за фактом давання завідомо неправдивих показань свідками в кримінальному провадженні щодо Тимошенко за підозрою в причетності до вбивства народного депутата України Євгена Щербаня. Справу порушено за ч.2 ст. 384 КК України (завідомо неправдиві показання).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram