ГоловнаПолітика

Держдума відмовилася приймати Крим до складу РФ до референдуму

Рішення кримського парламенту про негайне входження до Росії залишили без уваги

Держдума відмовилася приймати Крим до складу РФ до референдуму
Сергей Нарышкин
Фото: er.ru

Державна дума РФ не розглядатиме питання про входження Криму до складу Росії до проведення референдуму про статус автономії, призначеного на 16 березня.

Про це, як повідомляє РИА Новости, заявили спікер Держдуми Сергій Наришкін і голова комітету ДД у справах СНД Леонід Слуцький на зустрічі зі спікером Верховної Ради Криму Володимиром Константиновим.

У відповідь на слова Константинова про те, що Верховна Рада Криму прийняла постанову про входження АРК до складу Росії, спікер Держдуми Сергій Наришкін заявив, що рішення буде прийнято за результатами референдуму.

"Ми з повагою поставимося до історичного вибору населення Криму і підтримаємо вільний вибір населення Криму, та й Севастополя", - сказав Наришкін.

Таку позицію підтримав і Слуцький.

"Думаю, що протягом буквально найближчих днів після референдуму Державна Дума належним чином оформить це рішення з таким самим результатом, як, я впевнений, проголосують на референдумі кримчани", - заявив Слуцький.

Нагадаємо, в четвер Верховна Рада Криму ухвалила постанову увійти до складу Російської Федерації як суб'єкт Російської Федерації; призначити на 16 березня 2014 року загальнокримський референдум (включаючи м. Севастополь), на який винести такі альтернативні питання: 1) Ви за возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта Російської Федерації? 2) Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України? Також Верховна Рада АРК звернулася до президента Російської Федерації та Федеральних Зборів Державної Думи Російської Федерації з пропозицією про початок процедури входження до складу Російської Федерації як суб'єкта Російської Федерації.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram