ГоловнаПолітика

Жодні санкції не змусять Росію відмовитися від захисту російського світу, - Матвієнко

Матвієнко висловила захоплення мужністю парламенту й уряду Криму

Жодні санкції не змусять Росію відмовитися від захисту російського світу, - Матвієнко
Фото: www.rada.crimea.ua

Росія "готова надавати допомогу і підтримку регіонам України, які звернуться з відповідним проханням".

Про це заявила голова Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко під час зустрічі з делегацією Верховної Ради Автономної Республіки Крим на чолі з Володимиром Константиновим, спікером ВР АРК, у п'ятницю, 7 березня в Москві, повідомляє ZN.ua.

"Ми не можемо залишити росіян, коли є хвиля протестів в Україні, що спричинені діями самопроголошеної влади. Загроза їхній безпеці. Жодні санкції не зможуть змусити нас змінити свою позицію, змусити відмовитися від історичної місії - захисту російського світу", - подає прес-служба Ради Федерації слова Матвієнко.

Вона заявила про хвилю протестів в Україні, наголосивши, що вони спричинені діями самопроголошеної влади. "Народ не потерпить, щоб хтось ухвалював рішення за його спиною. Немає жодної держави у світі, крім України, яка скасувала б заборону на пропаганду нацизму. Поширення ультранаціоналістичної, фашистської ідеології - це загроза не тільки Україні, це загроза для цивілізації", - вважає голова Ради Федерації РФ.

Також Матвієнко "висловила захоплення мужністю парламенту і уряду Криму, які своїми рішеннями висловили волю народу"."Парламент Криму - легітимний орган влади, і він має таке право. Право народу на самовизначення ніхто не скасовував. Воно закріплено в основних міжнародних документах. Зокрема, Загальна декларація прав людини говорить: "Воля народу повинна бути основою влади уряду". Міжнародний пакт про громадянські та політичні права накладає на державу обов'язок сприяти реалізації права народу на самовизначення", - додала вона.

Нагадаємо, референдум про статус Криму, згідно з рішенням парламенту Автономної Республіки, пройде 16 березня 2014 року. На плебісцит винесуть два питання: "Ви за возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта Російської Федерації?" і "Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України?"

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram