ГоловнаПолітика

Нацрада закликала провайдерів не транслювати російські канали

Враховуючи звернення РНБО

Нацрада закликала провайдерів не транслювати російські канали
Фото: tsn.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення закликала провайдерів програмної послуги тимчасово утриматися від ретрансляції у своїх мережах програм телеканалів "Вести", "Россия 24", ОРТ і "РТР-Планета" до приведення їхніх програм у відповідність до вимог українського законодавства.

Про це сказано в заяві Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

"Враховуючи звернення Ради національної безпеки і оборони України від 6 березня і рішення РНБО від 1 березня 2014 року Про невідкладні заходи для забезпечення національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення закликає провайдерів програмної послуги тимчасово утриматися від ретрансляції в своїх мережах передач телеканалів Вести, Росія 24, ОРТ, РТР Планета до приведення їх програм у відповідність до вимог українського законодавства. Держава повинна стабілізувати ситуацію в усіх регіонах і забезпечити інтереси всіх громад", - наголошено в повідомленні.

"Ми просимо глядачів усіх регіонів Української держави поставитися з розумінням до тимчасового кроку, який триватиме до врегулювання ситуації. Ми покладаємося на громадянську відповідальність усіх учасників українського медійного ринку. Віримо, що спільними зусиллями цього вдасться досягти швидко", - наголосили в Нацраді.

Нагадаємо, раніше Рада національної безпеки і оборони України звернувся до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з проханням перевірити російські канали на предмет порушення українського законодавства.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram