ГоловнаПолітика

Лідер "Правого сектору" Ярош підтвердив зустріч з Януковичем

Колишній президент пропонував підписати угоду про припинення конфлікту

Лідер "Правого сектору" Ярош підтвердив зустріч з Януковичем
Дмитрий Ярош
Фото: www.radiosvoboda.org

Лідер націонал-радикального руху "Правий сектор" Дмитро Ярош підтвердив свою зустріч із Віктором Януковичем 20 лютого.

Про це він заявив в інтерв'ю "Українському тижню".

"Зараз поширюється чимало інформації про мою таємну зустріч із Януковичем. Вона дійсно була, але вже після завершення активних дій силовиків. Вийшли СБУшники і запропонували не тільки мені, а й моєму найближчому оточенню, зустрітися для припинення кровопролиття. Відповідно, я поїхав в Адміністрацію", - повідомив Ярош.

За його словами, Янукович пропонував йому підписати угоду про припинення конфлікту.

"Я відмовився це зробити. Сказав, що ми маріонетками ніколи не були і не будемо. І, Вікторе Федоровичу, давайте виводьте війська, тому що почнеться партизанська війна по всій Україні", - розповів Ярош.

"При цьому йшлося про те, що ми не відступимо, що не складемо зброї, стоятимемо до кінця. Я не беру цю заслугу на себе, оскільки на нього тиснули і дипломати, але, можливо, це для нього стало також певною краплинкою, коли він вирішив припинити так звану антитерористичну операцію і відвести війська", - зазначив лідер "Правого сектору".

За словами Яроша, Янукович виглядав переляканим.

"Хоча він зруйнував певні мої стереотипи, тому що я ніколи з ним не зустрічався. Мені здавалося, що він тупіший. А він так старався щось формулювати... Але видно було, що він виснажений і переляканий", - додав Ярош.

Він зазначив, що розмова тривала недовго.

На питання, чи боявся він їхати на Банкову, лідер "Правого сектору" відповів: "Боявся. Я думав, не повернуся".

Нагадаємо, 21 лютого лідери трьох опозиційних фракцій підписали угоду щодо врегулювання кризи з Віктором Януковичем. За словами опозиціонерів, це зробили для того, щоб уникнути розколу України і нового кровопролиття.

Того дня сотник самооборони Володимир Парасюк зі сцени Майдану поставив ультиматум Віктору Януковичу і погрожував наступом, а Ярош його підтримав. У ніч на 22 лютого Янукович поїхав із Києва. Зараз його місце перебування не відоме.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram