ГоловнаПолітика

Фельдман закликав не допустити початку громадянської війни

У зв'язку з подіями в Україні Київський міжконфесійний форум перенесли з травня на квітень

Фельдман закликав не допустити початку громадянської війни
Фото: пресс-служба Александра Фельдмана

Нардеп, президент Українського єврейського комітету Олександр Фельдман закликав український народ не допустити громадянської війни.

"Як кожен громадянин, я глибоко стурбований безпрецедентним насильством і кровопролиттям, яке ми всі спостерігали останню добу. Ми все глибше і глибше занурюємося в криваве протистояння, яке в підсумку приведе до розколу країни, численних людських жертв і відштовхне країну в темні часи хаосу і братовбивства. Я закликаю кожного українця зробити все можливе для припинення протистояння та недопущення громадянської війни", - йдеться в його заяві.

"Як віруюча людина я вважаю, що всі лідери церков, релігійних організацій та громад негайно повинні втрутитися в ситуацію. У зв'язку з численними зверненнями міжнародних релігійних діячів і керівників громад національних меншин України ми вирішили змінити дати проведення щорічного Київського міжконфесійного форуму з травня цього року на початок квітня, а саме 2-3 квітня 2014 року", - заявив Фельдман, який є головою Форуму.

За його словами, "вже прийшли підтвердження від найвпливовіших лідерів різних світових конфесій, які прагнуть приїхати в Україну та допомогти громадянському примиренню".

"Висловлюю щирі співчуття сім'ям загиблих і побажання якнайшвидшого одужання всім пораненим і постраждалим. Те, що відбулося, це не має права статися знову, тому я закликаю всіх учасників конфлікту негайно припинити насильство і йти до компромісу мирним шляхом. Від свого імені, від імені організацій, які я очолюю, хочу заявити про готовність допомогти постраждалим і сім'ям загиблих у цьому конфлікті", - заявив Фельдман.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram